Få vores nyheder på mail

Events skal skabe opmærksomhed

Nyhed   •   Maj 02, 2016 08:10 CEST

Mere end 1 million i Randers, cirka 700.000 i Herning og godt 100.00 i Odense. Så mange tomme dåser og flasker er der afleveret i tre af de tolv byer, som har fået en pantstation. På Fyn har pantstationen kun eksisteret i få måneder, mens de andre byer har haft en i længere tid, men nu gør Dansk Retursystem en ekstra indsats for at få endnu flere til at prøve det forbrugervenlige koncept.

Den 6. og 7. maj bliver der delt gratis pantsække og kildevand ud ved Herningcentret for at sætte skub i interessen, og den 13. og 14. maj sker det samme på genbrugspladsen i Randers og Bilka i Odense. De foreløbige erfaringer viser nemlig, at har man først en gang prøvet en pantstation, er der stor sandsynlighed for, at man kommer igen.

– Vi ved, at hver eneste flaske og dåse der bliver genanvendt er en stor gevinst for miljøet. 1 tom dåse kan smeltes om og bruges til at lave næsten 1 ny dåse, og det kræver 95 procent mindre energi, end når man fremstiller en dåse af nye råstoffer, siger Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Pantstationerne er et supplement til flaskeautomaterne, hvor man fortsat kan aflevere sine tomme dåser og flasker. Det særlige ved pantstationen er, at man hurtigt og nemt kan komme af med mange emballager på én gang.