Få vores nyheder på mail

Jeg kan bedst lide, når jeg ikke kender svaret fra starten

Nyhed   •   Aug 16, 2018 12:49 CEST

Alexandra Halberg Møller er uddannet civilingeniør inden for bæredygtigt design.

Siden Alexandra Halberg Møller blev ansat den 1. marts, har hun været travlt optaget af at teste Drop & Go, bl.a. på sommerens festivaler. Hun er uddannet civilingeniør inden for bæredygtigt design og er vild med at finde frem til bæredygtige løsninger.

En pantsamler med en stor solhat kommer gående med to fyldte sække forbi en flok glade festivalgæster. De lyder, som om de selv har tømt en del dåser og flasker og står og hujer og synger Medina, som går på Bøgescenen om lidt. Alexandra Halberg Møller spotter pantsamleren og løber over til hende.

”En af de største udfordringer på både Roskilde Festival og nu Smukfest har vist sig at være, at pantsamlerne er lidt usikre ved at skulle benytte Drop & Go. Mange af dem taler ikke dansk, og de er i tvivl, om de får deres penge, når de afleverer deres tomme dåser og flasker i tragten,” forklarer Alexandra Halberg Møller.

Alexandra er uddannet civilingeniør inden for bæredygtigt design. Hun har siden 1. marts, hvor hun blev ansat i Dansk Retursystem, været med rundt og teste det nye afleveringssystem Drop & Go. Først i Rødovre Centrum og siden på sommerens store festivaler, Roskilde Festival og senest Smukfest.

”De første dage på Smukfest måtte vi tage kontakt til pantsamlerne og forklare dem, at Drop & Go er en fordel for dem, fordi det er hurtigere. Derudover har vi sørget for at være servicemindede og givet dem nye sække, som er i høj kurs blandt pantsamlere, sørget for koldt vand i varmen osv. Og efter en dags tid begyndte rygtet om os at spredes blandt pantsamlerne, og så begyndte der at kommer her med deres tomme emballager.”

På jagt efter svar
Alexandra er ansat som projektleder på projektdelen af Drop & Go, hvor Henrik Lous er projektleder på den tekniske del. Nu, hvor Smukfest er overstået, samler de deres erfaringer sammen og tager hjem og evaluerer. Målet er at finde svaret på, hvad der giver bedst mening teknisk, forretningsmæssigt og for forbrugerne. Og den proces er Alexandra vild med.

”Det er interessant at arbejde med ting, hvor man ikke kender svaret fra starten. Hvor man skaber værdi og kan komme til at påvirke en forbruger direkte. At se den glæde over noget nyt, der er udviklet. Det er megafedt,” siger Alexandra, som har interesseret sig for bæredygtig udvikling siden hun begyndte på ingeniøruddannelsen.

”Jeg er meget optaget af bæredygtighed og grønne løsninger. Målet må være at mixe innovation og udvikling med bæredygtighed. For i mine øjne giver produktudvikling kun mening, hvis vi tænker grønt. Derfor er Dansk Retursystem også en superinteressant virksomhed at være ansat i,” slutter hun.