Få vores nyheder på mail

Petra Plast slår dørene op på Roskilde Dyrskue

Nyhed   •   Jun 07, 2018 12:36 CEST

Kom og mød Petra Plast i Dansk Retursystems mobile udstilling.

Dansk Retursystem slår dørene op til deres mobile Learning Lab på Roskilde Dyrskue. Her kan du møde Petra Plast, som fortæller om miljø og genanvendelse, og hvis du donerer panten fra dine tomme flasker og dåser til en god sag, kan du være med til at støtte julemærkehjemmenes arbejde.

Roskilde Dyrskue er mere end dyr – for igen i år er Dansk Retursystem taget på dyrskue for at fortælle om, hvad det betyder for miljø og klima, når vi genanvender tomme dåser og flasker. I år har miljøvirksomheden sendt maskotten Petra Plast afsted med den mobile udstilling Learning Lab.

Klimavenlig udstilling
Learning Lab er et interaktivt læringsrum bygget op i en 40 fods container på hjul og med solceller. Learning Lab er udviklet for at give danskerne et indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når vi afleverer dem i flaskeautomaten eller på pantstationen. Du kan blandt andet opleve at være en flaske eller dåse, som ryger gennem flaskeautomaten og videre til fabrikken, hvor den bliver presset, mast og sorteret. Du kan også prøve interaktive spil og lære mere om, hvad det danske pantsystem betyder for klimaet.

Learning Lab er drevet af solceller, og når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm. Det er nok til at give ganske mange danskere en klimavenlig tur gennem flaskeautomaten.

”Både børn og voksne er velkomne til at kigge inden for i vores Learning Lab. Her fortæller Petra Plast om klima og genanvendelse – og man kan prøve sjove interaktive film og spil,” Hanne Luke, kommunikationsdirektør.

Doner dine tomme flasker
Ligesom sidste år samler Julemærkefondens frivillige tomme flasker og dåser ind på Roskilde Dyrskue 8-10 juni i samarbejde med Dansk Retursystem. Panten bliver samlet op i en at de biogasbiler, Dansk Retursystem har indført i deres bilpark for at reducere virksomhedens miljøaftryk. Emballagerne, som publikum donerer, bliver kørt til sortering og optælling og pantpengene går til Julemærkefonden.

”Julemærkefonden gør et stort arbejde for børn og unge i Danmark. Og vi er meget glade for vores samarbejde,” siger Jesper Jensen, chef for kunderådgivning i Dansk Retursystem.

Du finder Dansk Retursystem og deres Learning Lab på stand nummer 464.