Få vores nyheder på mail

Selv små ting gør en stor forskel, når Dansk Retursystem ser på reduktion af energi

Nyhed   •   Mar 29, 2017 11:31 CEST

Når medarbejderne tænker innovativt: Per M. Rasmussen, vedligeholdesestekniker hos Dansk Retursystem, viser den gamle dyse til venstre, den nye til højre. Det var Pers idé at udskifte dyserne i produktionen.

Når Dansk Retursystem sorterer glas, der kommer retur fra forbrugerne, puster nye og mere strømbesparende blæsedyser glasset det rigtige sted hen i produktionen.

De er små i det store billede, men de er langt fra ubetydelige. Blæsedyserne spiller en vigtig rolle i sorteringen af emballager på Dansk Retursystems fabrik i Hedehusene. Blæsedyserne er små rør, der sidder på transportbåndene og puster luft på siden af glasflaskerne, så de bliver skubbet af båndet og dermed sorteret på den rigtige måde.

De nye dyser er på mange områder en forbedring fra de gamle. De gamle blæsedyser kørte med et lufttryk på 8,5 bar for at blæse flaskerne af båndet i udsorteringen. Denne opgave klarer de nye dyser med et lufttryk på 7 bar. Det svarer til en besparelse på ca. 10 procent i el til kompressoren. Derudover er der flere fordele ved de nye dyser: De er mere præcise, så medarbejderne undgår at skulle flytte flasker manuelt, og de larmer også mindre.

Som miljøvirksomhed er det vigtigt for Dansk Retursystem at spare på energi og andre ressourcer de steder, hvor det er muligt. Derfor ser virksomheden løbende på optimering i hele værdikæden, og medarbejderne er opmærksomme på, hvor der kan forbedres.

Nogle gange er det rækken af små ting, der gør den store forskel.