Få vores nyheder på mail

Vidste du, at der er mange flere steder, du kan aflevere pant i Danmark, end der f.eks. er pengeautomater?

Nyhed   •   Aug 12, 2016 06:03 CEST

Aflevering af pant i hhv. flaskeautomat, pantstation og manuelt.

I Danmark findes der knap 3.000 butikker, der har en flaskeautomat, hvor du kan aflevere alle tomme flasker og dåser med pantmærke. Genpåfyldelige flasker, der også er en del af pantsystemet, kan afleveres, såfremt butikken forhandler en flaske af samme form.

De tomme flasker og dåser kan også afleveres på de 12 pantstationer, som Dansk Retursystem i øjeblikket tester rundt omkring i landet. Her kan du aflevere op til 90 emballager på én gang i en særlig pantsæk fra Dansk Retursystem og få pengene ind på din konto. Det tager under 1 minut, og du slipper for at få fedtede fingre. 

Endelig kan du også aflevere din pant i over 2.100 butikker, der ikke har flaskeautomater. Det kan f.eks. være en bager eller en tankstation. Her er reglen, at de skal tage imod pantbelagte dåser og flasker af samme materiale, som de sælger. Uanset hvilket mærke det er. Så hvis de sælger dåser, skal de også tage imod dåser. Hvis de sælger plastikflasker, skal de tage imod plastikflasker. Og det samme gælder glasflasker.


Og hvor mange pengeautomater er der så i Danmark, tænker du måske nu? Ifølge Finansrådet er der ca. 2.500 pengeautomater i Danmark.