Få vores nyheder på mail

2. klasse fra Nors bliver Årets Panthelte – igen!

Pressemeddelelse   •   Nov 23, 2017 12:05 CET

En bedsteforælder havde stillet to containere til rådighed for indsamlingen

0.-4.-klasser fra hele landet har de seneste fire uger lært om klima og samlet tomme dåser og flasker i håb om at vinde titlen som Årets Panthelte i Dansk Retursystems årlige klimakonkurrence. Det blev 2. klasse fra Nors Skole, som sikrede sig titlen med ufattelige 95.903 tomme dåser og flasker. Det er andet år klassen vinder konkurrencen. Opskriften er engagement og evnen til at mobilisere lokalsamfundet.

I går fik 2. klasse fra Nors Skole i Thisted kommune overrakt medaljer, 2000 kroner til klassekassen og titlen som Årets Panthelte. Det skete efter en nervepirrende slutspurt, hvor 0.-4.-klasser fra hele landet havde støvsuget deres lokalmiljø for tomme dåser og flasker og i alt indsamlet næsten 300.000 stykker emballage.

Det er andet år i træk, at 2. Klassen fra Nors Skole vinder Dansk Retursystems konkurrence Årets Panthelte, som sætter klima og genanvendelse på skoleskemaet. I fire uger har klassen lært om, hvor meget energi man sparer ved at genanvende. De har også lært at måle og veje dåserne, så de nu har helt styr på gram, kilo og tons og desuden kan regne med decimaler. Samtidig har de samlet næsten 95.903 tomme dåser og flasker.

Har mobiliseret lokalsamfundet
Det er svært at forestille sig, hvordan 27 2. klasse-elever kan samle så mange tomme flasker og dåser sammen. Men svaret er en dedikeret klasselærer og et lokalsamfund, der har bakket op.

”Det har gået fra mund til mund, og så har vi haft nogle vildt engagerede forældre. Vi har også brugt de sociale medier. Vi har fået tomme flasker og dåser fra alle de små byer i området, og forældrene har kørt rundt i området og hentet dåser og flasker,” fortæller klasselæreren Mette Pedersen.

Derudover har en af elevernes bedsteforældre stillet to containere op på skolens område, så der var styr på dåserne. Et par lokale håndværkere har meldt sig til at bygge et stillads, så eleverne kan klatre op og hælde dåserne og flaskerne ned i containerne.

Konkurrenterne kæmpede hårdt
Nors Skolen har haft nogle stærke konkurrenter, som på samme måde har kæmpet for at skaffe sig titlen som årets panthelte. I alt har de deltagende skoler indsamlet 296.663 dåser og flasker.

”Det er jo helt vildt. Klasserne har fået samlet næsten 300.000 emballager tilsammen. Det overstiger simpelthen vores vildeste forestillinger. Og det er nærmest rørende, når man hører fortællingerne om, hvordan børnene har lagt kræfter i at samle ind og brugt mange timer på at arbejde med miljø, klima og genanvendelse. Og ikke mindst stort tillykke til Årets panthelte på Nors skole, som nu løber med sejren for andet år i træk. ” siger Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

For flere informationer kontakt:Karen Strandbygaard, kommunikationsmedarbejder, Dansk Retursystem: Tlf. 41624245 Laura Madsen, kommunikationsmedarbejder, Dansk Retursystem 42950212 

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.