Få vores nyheder på mail

​Dansk Retursystem sætter fokus på genanvendelse sammen med Climate Planet

Pressemeddelelse   •   Dec 21, 2016 15:38 CET

Dansk Retursystem er gået med på holdet som partner i projektet Climate Planet. Dansk Retursystem skal være med til at vise forbrugerne den kæmpe forskel de gør, hver eneste gang de afleverer deres flasker og dåser til genanvendelse.

I 2017 lander CLIMATE PLANET på den nye havneplads mellem DOKK1 og Navitas i Aarhus. Den enorme jordklode har en diameter på 24 meter og vil blive beklædt af et skarpt print af Jordens overflade. Inde i den vil man opleve endnu en globe på 4 meter i diameter. Denne globe er en af nyere tids største teknologiske oplevelser. CIMATE PLANET byder på en rumrejse fra 1905 til langt ud i fremtiden med fokus på Jordens klima og udvikling.

CLIMATE PLANET har en vision om at blive Danmarks største forbrugeroplysningskampagne

Der vil være offentlig åben i CLIMATE PLANET fra den 24. juni 2017 til den 6. august 2017. Hver dag vil der være 10 forestillinger af ca. 40 minutters varighed. Alle de besøgende vil forhåbentlig kunne se vigtigheden i, at vi skal gøre noget her og nu for miljøet.

En høj returprocent er ambitionen med Dansk Retursystems arbejde

Netop fremtiden har Dansk Retursystem stor fokus på. I dag kommer 9 ud af 10 flasker retur i pantsystemet, så aluminium, plastik og glas kan smeltes om til nye emballager. Returprocenten kan stige, hvis alle gør en forskel – derfor har Dansk Retursystem valgt at gå med i projektet CLIMATE PLANET, da det er en alletiders mulighed for at komme ud til forbrugerne og vise hvor meget det betyder, når man afleverer sin pant.

”Når man som forbruger afleverer sine flasker og dåser, så tænker man måske ikke over, hvad der sker efterfølgende. Hvor bliver de af, når man har puttet dem ind i returautomaten? Hvad betyder det egentlig for miljøet og for klimaet? Faktisk er det sådan, at én dåse kan blive til én ny dåse igen, så ud over at spare på jordens råstoffer ved at genanvende, så bruger man 95% mindre energi, når man smelter en brugt dåse, end når man skal fremstille en dåse af nye råstoffer. Dén historie vil vi meget gerne fortælle", siger direktøren for Dansk Retursystem, Lars Krejberg Petersen

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.