Få vores nyheder på mail

Den ellevte pantstation åbner

Pressemeddelelse   •   Feb 22, 2016 08:50 CET

Torsdag den 25. februar åbner landets 11. pantstation i Esbjerg på adressen Storegade 225, hvor der fremover er åbent alle hverdage klokken 7-22 og klokken 8-20 i weekender og helligdage.

Der ligger allerede pantstationer i Aalborg, Randers, Århus, Horsens, Herning, Kalundborg, Slagelse, Køge, Høje Taastrup og Helsingør.

Pantstationer supplerer returautomaten i supermarkederne og skal give endnu flere lyst til at genanvende i hverdagen. I dag kommer 89 procent af al emballage med pant retur.

– Danskerne er generelt gode til at bruge pantsystemet, men vi vil alligevel gerne gøre det endnu nemmere, fordi miljøgevinsten er enorm, når brugte dåser og flasker bliver lavet om til nye emballager. Derfor lancerer vi et forbrugervenligt koncept, hvor man kan aflevere alt på én gang og undgå fedtede fingre, siger Henrik Als, teknisk direktør i Dansk Retursystem.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.