Få vores nyheder på mail

Fremtidens flaskeautomater – Leg med omtanke

Pressemeddelelse   •   Feb 13, 2017 15:21 CET

Her bygger Carl-Herman 7 år og Zofia-Augusta 11 år sammen med deres mor Ida Thorup Rasmussen.

Så er der gang i byggeriet. Dansk Retursystem er sammen med LEGO® Build the Change og Bruuns Galleri gået i gang med projektet ’Leg med omtanke’, som skal inspirere børn til at tænke bæredygtigt, tænke genanvendelse og til at tænke på klimaet. Hellere i dag end i morgen.

Børn og barnlige sjæle inviteres derfor i første halvdel af vinterferien ind i Bruuns Galleri, så de kan LEGO-konstruere kreative forslag til, hvordan fremtidens flaskeautomater kan se ud. Eller hvordan vi får overbevist flere om, at man faktisk kan gøre en forskel – også i det daglige f.eks. ved at aflevere sine flaskerne i flaskeautomaterne.

Børnene skal have en stemme
Med LEGO® Build the Change får børnene med LEGO-klodser en mulighed for helt konkret at bygge deres bud og vision for en renere klode i fremtiden. Temaet bliver ’Fremtidens flaskeautomater’, og formålet er først og fremmest at give børnene en stemme, men det handler også om at gøre dem mere bevidste om, hvor vigtigt det faktisk er, at vi allerede i dag gentænker vores måde at behandle klimaet på.

Og hvad så, når vi er færdige med at lege og bygge? Bliver klodserne så bare skilt fra hinanden og pakket ned i kasser?

Nej, alle de færdige LEGO-modeller udstilles til og med onsdag kl. 15, hvor Shane Brox, kendt fra ”Shanes Verden” på DR Ramasjang, Thomas Mikkel fra Klimasekretariatet og Anne-Mette Bundgaard, marketingchef i Dansk Retursystem, kommer og ser børnenes inspirerende værker.

Alle børnene vil som tak for deres medvirken i eventen få deres helt eget diplom.

Fakta om CLIMATE PLANET
"Leg med omtanke" er startskuddet til et stort formidlingsprojekt, CLIMATE PLANET, som hen over sommeren vil indtage Århus. CLIMATE PLANET er en gigantisk planet, og inde i den vil du kunne opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på jordens klima. Forestillingen anvender dels data fra NASA og dels filmisk materiale. Det bliver en fantastisk, imponerende og øjenåbnende oplevelse for både store og små, og oplevelsen skal give alle besøgende viden, indsigt og motivation til at gøre en aktiv indsats for at forbedre klimaet.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.