Få vores nyheder på mail

Julemærkehjem panter på dyrskue

Pressemeddelelse   •   Jun 06, 2016 08:14 CEST

Et nyt samarbejde mellem Julemærkefonden, Roskilde Dyrskue og Dansk Retursystem betyder, at man på årets dyrskue kan give sin pant til Julemærkehjemmene. Så når tørsten melder sig mellem heste, køer og mejetærskere på årets dyrskue i Roskilde, kan man gøre flere en tjeneste ved at aflevere sine tomme dåser og flasker i et særligt stativ.

For Dansk Retursystem har indgået samarbejde med Julemærkefonden om, at gæster kan donere deres pant til organisationens arbejde på Julemærkehjemmene

Der er sat 25 stativer op på dyrskuepladsen, som 33 frivillige fra Julemærkefonden tømmer og gør klar til genanvendelse. Målet er at tjene 63.000 kroner i pant, hvilket er prisen for et barns ophold på et af landets fire julemærkehjem, hvor ca. 750 børn mellem 7 og 14 hvert år får hjælp til at få en bedre tilværelse.

Initiativet kommer fra Roskilde Dyrskue, der gerne vil gøre en synlig indsats for miljøet, samtidig med, at de gør en indsats for andre.

– Jeg er ret sikker på, at mange pantflasker i år bliver givet videre frem for at ende i skraldespanden, som de måske har gjort før, siger Christina Adler Jensen, der er ansvarlig for presse og medier på Roskilde Dyrskue.

Det håber Dansk Retursystems administrerende direktør også.

– Vores interesse er, at så mange dåser og flasker som muligt bliver genanvendt. Derfor stiller vi stativer og sække til rådighed, så det er let at donere til et velgørende formål, siger Lars Krejberg Petersen.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.