Få vores nyheder på mail

​Over 60.000 afleverede emballager ugentligt på pantstationen

Pressemeddelelse   •   Aug 31, 2016 14:16 CEST

Pantstationen i Høje Taastrup har nu eksisteret i 4 år, og der er en klar stigning i antal afleverede emballager pr. uge, fortæller Dansk Retursystem.

Folk i Høje Taastrup og omegn har for alvor taget pantstationen til sig. Mere end 60.000 tomme flasker og dåser bliver der nu i snit afleveret om ugen, hvilket er tre gange så meget, som i starten.

”Vi kan se, at der er klart flest, der afleverer deres pantsække i weekenden. Det tyder på, at borgerne afleverer deres pantsække, når de alligevel er på genbrugsstationen med haveaffald og småt brændbart”, siger Lars Krejberg Petersen, der er administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Det er Dansk Retursystem, der driver pantstationen, der ligger på genbrugsstationen på Lervangen 1-3.

”Vi ved, at hver eneste flaske og dåse der bliver genanvendt er en stor gevinst for miljøet. Så det er glædeligt, at pantstationens forbrugervenlige koncept har vundet gehør i Høje Taastrup og omegn”, siger Lars Krejberg Petersen.

Han refererer til, at 1 tom dåse kan smeltes om og bruges til at lave næsten 1 ny dåse, hvilket kræver 95 procent mindre energi, end når man fremstiller en dåse af nye råstoffer.

Pantstationskonceptet skal evalueres senere på året, og her vil erfaringerne fra pantstationen i Høje Taastrup indgå i den samlede evaluering. Den vil afgøre, om konceptet skal udbygges yderligere end de nuværende 12 pantstationer fordelt over hele landet.

FAKTA

Pantstationen i Høje Taastrup har åbent alle dage klokken 10-18. Selvom pantstationen er ubemandet, kan man altid få hjælp ved at trykke på en hjemmeknap og dermed etablere direkte kontakt til Dansk Retursystem.

Det særlige ved pantstationerne er, at man på under 1 minut kan aflevere op til 90 tomme dåser og flasker på én gang i en særlig pantsæk uden at få fedtede fingre. Pantstationerne er et supplement til flaskeautomaterne.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.