Få vores nyheder på mail

​Skoleklasser konkurrerer om at blive årets miljøven

Pressemeddelelse   •   Okt 17, 2016 13:20 CEST

Børn skal være med til at sikre, at Danmark genanvender flest muligt dåser og flasker. Nu søsætter Dansk Retursystem kampagne, som skal gøre i 0.-4. klasser til rollemodeller og miljøvenner.

Der bliver trængsel ved flaskeautomaterne i de lokale supermarkeder og på pantstationer rundt om i landet, når Dansk Retursystem mandag den 24. oktober skyder deres årlige Dåserydder-kampagne i gang. Frem til den 21. november konkurrerer landets 0.-4.-klasser nemlig om at samle flest pantflasker og dåser i håb om at vinde titlen som ’Dåserydderens bedste miljøven’. Med titlen følger også en præmie på 2.000 kroner til klassekassen.

Det er Dansk Retursystem, som står bag Dåserydder-kampagnen, som også består af et helt undervisningsunivers på daaserydderen.dk og undervisningsmateriale, som på en sjov og aktiv måde lærer eleverne om, hvorfor det er vigtigt at genanvende dåser og flasker. Undervisningsmaterialet opfylder samtidig nogle af de faglige mål for natur/teknologi.

Dansk Retursystem står for at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Her håber man, at kampagnen kan bidrage til at lære børn gode miljøvaner så tidligt som muligt, så det at genanvende bliver en naturlig del af deres hverdag.

”Når vi har fat i børnene, erfarer de, hvorfor det er så afgørende, at de flasker og dåser, de drikker af, bliver genanvendt. Ideelt set kan én brugt dåse blive til næsten én ny og dermed sparer vi ressourcer og energi, siger Anne-Mette Bundgaard Sørensen, der er marketingchef i Dansk Retursystem, og fortsætter:

*Vi håber, at de børn, der deltager i konkurrencen, efterfølgende bliver gode rollemodeller for andre børn – og for deres forældre.”

Man tilmelder sig klassevis, og man kan stadig nå at være med. Vinderklassen afsløres den 22. november.

Undervejs i konkurrencen kan skoleklasserne følge med i, hvor de ligger i konkurrencen på Dåserydder-barometeretLæs mere om Dåserydder-kampagnen og Dåserydder-barometeret.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.