Få vores nyheder på mail

Slagelse Pantstation bliver mere bøvlefri

Pressemeddelelse   •   Aug 12, 2019 14:25 CEST

Slagelse Pantstation er ved at blive bygget om. Foto: Dansk Retursystem

Pantstationen på Japanvej i Slagelse bygges om og får ny teknologi. Fremover skal de tomme flasker og dåser hældes i en sluse, hvor de optælles og mases med det samme. Du får pengene indbetalt med det samme – og så er det bedre for miljøet.

Dansk Retursystem, der driver det danske pantsystem, er ved at teste, hvordan det kan blive endnu lettere for forbrugerne at aflevere deres tomme dåser og flasker. Fra mandag den 12. august kommer pantstationen i Slagelse til at spille en vigtig rolle i den forbindelse: Den er nemlig udvalgt til at være en af to pantstationer, der bygges om for at teste en ny teknologi.

”Vi arbejder løbende på at gøre det mere bøvlefrit for forbrugerne at aflevere deres pant. Det seneste år har vi testet en mobil løsning kaldet Drop & Go, hvor forbrugerne kunne aflevere meget pant på én gang. Vi vil gerne se, om teknologien herfra kan bruges på pantstationerne, og det tester vi ved at ombygge pantstationerne i Slagelse og Høje Taastrup”, siger Marlene Fris, der er markedsdirektør i Dansk Retursystem.

Den nye teknologi gør det hurtigt og mere miljøvenligt at aflevere pant.

”Helt konkret hælder du dine tomme flasker og dåser ned i en sluse. Her bliver de talt og mast, og herefter bliver panten overført direkte til dig. Det er en fordel for både forbruger, som får pengene hurtigere, og en fordel for os, fordi vi skal tømme stationen sjældnere, når dåser og flasker er maste, og de dermed fylder mindre. Når vi kører færre gange, er det også bedre for miljøet”, siger Marlene Fris.

Pantstationen er fortsat en løsning til de forbrugere, der gerne vil aflevere mange emballager på én gang så nemt og bekvemt som muligt. Det nye er, at forbrugerne nu kan komme med de tomme flasker og dåser i en papkasse, plasticpose eller en anden beholder og hælde det direkte i maskinen uden at være afhængig af de særlige pantsække.

Mens den nye teknologi indbygges i pantstationen, kan der afleveres pant i den mobile Drop & Go-løsning, som står klar ved siden af pantstationen fra den 12. august. Her får forbrugerne en forsmag på, hvad der venter dem, når ombygningen af pantstationen er færdig i løbet af efteråret.

FAKTA OM PANTSTATIONEN

Slagelse Pantstation, Japanvej 21, 4200 Slagelse

Åbningstider: Alle dage kl. 10-18

Aflevering af tomme flasker og dåser
Du kan fortsat aflevere alle dåser og flasker med pant på i aluminium, plastik og glas. Du må også hælde dåser uden pant i slusen. Du får naturligvis ikke pant for dem, men du sikrer, at de bliver genanvendt.

Udbetaling af pant
Når du indlæser dit kort ved afleveringen, får du pengene sat direkte ind på din konto næste bankdag. Så skal du ikke bekymre dig om pantbon eller kontanter. Vi har valgt en digital kortløsning, som tilgodeser langt de fleste forbrugere i dag.

Pantsækkene
Hverken i Drop & Go eller i den ombyggede pantstation er det nødvendigt at bruge pantsække, da man hælder sin pantemballager direkte ned i en sluse. Man kan fortsat få pant for sin pantsæk, da der vil være en scanner til formålet.

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.